Christmas fans opgelet! Oud-leerlingen van MusicSoulHouse hebben samen een Kerstlied en Clip opgenomen. Bekijk het bericht die vandaag is verschenen in de Postiljon en hun bijbehorende Videoclip!

De groep 'The Generations', deels afkomstig uit Zoetermeer, bestaat uit enkele moeders en (zie foto) dochters. Tekst en foto: Leon Klein

De groep ‘The Generations’, deels afkomstig uit Zoetermeer, bestaat uit enkele moeders en (zie foto) dochters. Tekst en foto: Leon Klein

Landelijke interesse voor kerstclip The Generationsl

Vandaag, 6 december, is de nieuwe kerst videoclip van zanggroep ‘The Generations’ online gegaan op YouTube. De groep, deels afkomstig uit Zoetermeer, bestaat uit enkele moeders en dochters. In de clip zingen zij het zelfgeschreven kerstliedje ‘Christmas thought’.

Het begon allemaal toen drie moeders elkaar een paar jaar geleden ontmoetten tijdens zangles bij muziekschool MusicSoulHouse in de Zoetermeerse Plesmanstraat. ‘Het klikte meteen en we werden goede vriendinnen.’ Aan het woord is Wendela Gruppen, een bekend gezicht op de diverse Zoetermeerse muziekpodia. Samen met dochter Bowien maakt zij onderdeel uit van de groep. ‘Op een gegeven moment hadden we bij ons thuis onderling een gezellig muziekavondje, waar ook onze dochters bij aanwezig waren. In een melige bui besloten we om zelf een kerstliedje te maken. Toen dat eenmaal was gelukt maakten we er ook maar meteen een bijbehorende videoclip bij. We vonden het hele gebeuren toen zo leuk om te doen, dat het inmiddels een traditie aan het worden is. We hebben nu alweer voor het derde jaar een kerstliedje en videoclip gemaakt. Gewoon puur als een hobby, waar we heel veel lol aan beleven!’ De hele productie van het liedje en van de videoclip vindt daarbij volledig in eigen beheer plaats.
Het verhaal van de zingende moeders en dochters ging dit jaar niet onopgemerkt voorbij aan de landelijke media. Het onderwerp werd opgepikt door het AD, dat een artikel aan het onderwerp wijdde en daarnaast een cameraploeg liet opdraven om de verrichtingen van de dames op de site te zetten. Dat leidde tot heel veel leuke reacties.
Inmiddels worden de dames ook van diverse kanten door de landelijke televisie benaderd. Er zijn al opnames gemaakt door ‘Koffietijd’, die kort voor de kerst worden uitgezonden. Omroep MAX komt deze week ook nog langs om opnames te maken voor het programma ‘Hallo Nederland’. Waarschijnlijk worden die aanstaande vrijdag uitgezonden. Daarnaast schijnt inmiddels ook ‘Hart van Nederland’ belangstelling te hebben, maar dat is nog niet bevestigd.
Op de vraag of de traditie volgend jaar een vervolg krijgt antwoordt Wendel: ‘Dat denk ik wel, hoewel het wel heel veel tijd kost is het gewoon superleuk om te doen. ‘Naast Wendela en Bowien, maken Carmen en Joysi Oliehoek, Elise en Charissa Huldman onderdeel uit van The Generations.
De clip is op Youtube te vinden onder de naam ‘The Generations’. Ook de twee eerdere clips, zijn daar te bewonderen. Leuk om alvast in de kerststemming te komen.